Ga naar de inhoud

Klantgerichtheid volgens Bamigo

  Klantgerichtheid bamigo

  Klantgerichtheid volgens Bamigo

  Gemiddelde leestijd: 3 minuten

  Klantgerichtheid bamigo

  Ik had reclame voorbij zien komen van Bamigo. Dus had ik als proef wat t-shirts en sokken bij hen besteld. Omdat de producten zo goed bevielen, bestelde ik nogmaals t-shirts en sokken. Helaas zag ik een gaatje in mijn sok, dus klom ik, nieuwsgierig naar hun klantgerichtheid, in de telefoon.
  Ik ben vanuit mijn achtergrond altijd nieuwsgierig hoe bedrijven klachten oplossen. De klantgerichtheid volgens Bamigo was helemaal goed.

  Aan de telefoon

  Ik belde op en ik kreeg een vrolijke dame, ik noem haar hier Anja (niet haar echte naam), aan de telefoon. Ik legde haar uit dat ik net sokken had besteld, ze één dag gedragen had en er een gaatje in zat. Ze verontschuldigde zich voor het ongemak, vroeg naar het ordernummer, tikte wat in op de computer en vroeg tot slot of ik een foto wilde maken en naar haar wilde e-mailen. Daarna zou ze mij laten weten hoe ze het verder gingen afhandelen.

  Beste Anja,

  Zojuist hebben wij gesproken over een gaatje in mijn sok. Gisteren heb ik deze sok voor het eerst aangedaan. Bij uittrekken van mijn schoen zag ik het gaatje. Je vroeg me een foto ervan te maken. Bijgaand ontvang je deze. Ik zie een passende oplossing graag tegemoet.

  Met vriendelijke groet,

  René van der Zaag

  De reactie

  Beste René,

  Bedankt voor het sturen van de foto. Wat je hierop laat zien lijkt op een productiefoutje. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!
  We leveren alleen de meest hoogwaardige kwaliteit. Als dat niet zo is lossen we dat natuurlijk graag voor je op. Daarom zou ik je graag een nieuwe set sokken toesturen. Deze krijg je gratis van ons, de kapotte hoef je niet te retourneren.
  Ik kan echter de bestelling met de blauwe sokken op de foto niet vinden.
  Heb je hier een ordernummer van? Dan zullen we de bestelling met een nieuwe set plaatsen.
  Alvast bedankt voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Anja Smit

  Blauwe sokken? Het zijn bruine sokken. Toen ik mijn foto bekeek, zag ik dat ze er inderdaad blauw uitzagen.

  Sok bamigo

  Oeps, de camera op mijn mobiele telefoon geeft niet zo natuurgetrouw de kleuren weer. Dus heb ik Anja de volgende e-mail gestuurd:

  Beste Anja,

  Bedankt! Fijn dat het zo opgelost wordt. Het gaat trouwens om bruine sokken 🙂

  Het ordernummer is: xxxxxxx

  Met vriendelijke groet,

  René van der Zaag

  Beste René,

  Bedankt voor je snelle reactie. Fijn om te horen dat we het zo naar tevredenheid op kunnen lossen. De bestelling met de nieuwe set bruine sokken is geplaatst.
  Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het natuurlijk graag.

  Met vriendelijke groet,

  Anja Smit

  Hoe liep het af?

  Ik zeg altijd: overtref de verwachtingen van je klant. Bamigo deed dat:

  Beste Anja,

  Vandaag heb ik de sokken ontvangen. Wat schets mijn verbazing: ik ontving drie paar. Dat had ik niet verwacht. Hartelijk bedankt! Ik ga een paar aan een goede vriend geven, zodat hij kan ervaren hoe lekker ze zitten.

  Bedankt voor de uitstekende service.

  Fijn weekend,

  René van der Zaag

  En kijk, zo reageer je via e-mail als klantgerichte medewerker op een leuke manier terug:

  Beste René,

  Bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat je blij bent met de set! Attent van je dat je er ook een aan een vriend geeft; een bamigo voor een amigo!
  Veel plezier van de set en hopelijk weer tot snel bij Bamigo.
  Fijn weekend!

  Met vriendelijke groet,

  Anja Smit

  Kortom, prima gedaan Bamigo. Super klantgericht. Maar niet alleen Bamigo was klantgericht bezig, ook de Belastingdienst liet zich van haar beste kant zien. En wil je een voorbeeld van hoe het juist helemaal niet moet, lees dan dit verbluffende verhaal.

  Betere service verlenen

  Zorg ervoor dat klanten tevreden blijven. Als klanten tevreden zijn, komen ze vanzelf bij je terug. En ze vertellen het door aan anderen. Daarom is het belangrijk je vaardigheden op het gebied van klantgerichtheid… lees verder

  Op de klant gericht

  In dit boek lees je over de belangrijkste zaken omtrent klantgerichtheid en hoe je ervoor zorgt dat jij of jouw organisatie dat ook wordt. Superpraktisch en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over klantgerichtheid: