Ga naar de inhoud

Telefonische verkoop aan ZZP-ers verboden

  Telefonische verkoop aan ZZP-ers is voortaan verboden

  telefonische verkoop aan zzp-ers

  Gemiddelde leestijd: 1 minuut

  Het is een grote ergernis van ZZP-ers en eenmanszaken: gebeld worden door telefonische verkopers. Het zijn altijd dezelfde soort organisaties die dan bellen: energieverkopers, telecomaanbieders, etc. Ze zijn behoorlijk opdringerig en doen er alles aan om een product of dienst aan te smeren.

  Er was al een wet omtrent telefonische acquisitie, maar om ZZP-ers en eenmanszaken te beschermen is de Eerste Kamer op 9 februari 2021 akkoord gegaan met een wetsvoorstel voor een nieuw systeem van telemarketing. Wij vertellen je wat dat inhoudt.

  Natuurlijke rechtspersonen.

  Consumenten en organisaties zonder rechtspersoonlijkheid zijn zogenaamde natuurlijke rechtspersonen. Organisaties mogen consumenten al niet ongevraagd telefonisch benaderen. Dat geldt voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden, mits de consument niet al klant bij de organisatie is.

  Deze regel geldt nu ook voor ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid zoals ZZP-ers. Dit geldt dus niet voor organisaties met een rechtspersoonlijkheid zoals bijv. een stichting of een BV.

  Opt-in en herkenbaar telefoonnummer

  Vanaf 1 juli 2021 geldt een zogenaamd opt-in-systeem. Dat betekent dat telefonische acquisitie aan een natuurlijk rechtspersoon niet mag plaatsvinden, tenzij hiervoor uitdrukkelijk toestemming is gegeven. Daarnaast mogen telemarketeers niet anoniem bellen. Dat betekent dat ze altijd moeten bellen met een zichtbaar telefoonnummer.

  Telefonische acquisitie is een vak

  Telefonische acquisitie wordt door menigeen als moeilijk en niet leuk gezien. Het is ook niet iets wat je zomaar doet. Als je precies weet wat je wel en niet moet doen, is koud bellen een stuk gemakkelijker en leuker. lees verder

  Van koud bellen naar een warm bad

  Van koud bellen naar een warm bad

  Het complete boek over bijna alle aspecten van telefonische acquisitie. In dit boek onthullen we de geheimen achter een succesvol acquisitiegesprek. Superpraktisch en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over acquisitie: