Klantgerichtheidstest receptie/balie

Klantgerichtheidstest voor medewerkers die aan de receptie/balie werken

Klantgerichtheidstest B to B

Wilt u weten hoe klantgericht u bent? Of wilt u weten hoe klantgericht uw medewerkers zijn? Hieronder vindt u een korte test voor medewerkers die regelmatig contact met klanten hebben, zowel face-to-face als via de telefoon. Met deze klantgerichtheidstest bepaalt u hoe klantgericht u bent. U vult de test in en u ontvangt direct de uitslag. De gegevens die u invult, verwerken wij niet (zie ons privacy statement).

De klantgerichte receptie/balietest

De pittige klantgerichte receptie/balietest bestaat uit 10 multiplechoicevragen. U kunt in totaal 15 punten scoren. Vanaf 10 punten hebt u een voldoende. De uitslag van de test en enkele tips ontvangt u direct na het voltooien van de test. Succes!


1. Wat zijn voor klanten de belangrijkste redenen om geen zaken meer te doen met een organisatie (meerdere antwoorden mogelijk – 2 pt)?

 
 
 
 

2. Er komt een klant bij u die direct tegen u begint te praten, terwijl u aan het praten bent met een andere klant. Hoe spreekt u deze klant aan? (1 pt)

 
 
 

3. Waaraan ergert een klant zich in telefonisch contact? (meerdere antwoorden mogelijk – 2pt)

 
 
 
 

4. Een klant noemt u een prutser. Wat doet u? (1 pt)

 
 
 

5. Wat zijn de belangrijkste vaardigheden in contact met klanten? (meerdere antwoorden mogelijk – 4 pt)

 
 
 
 
 

6. Het is tien minuten voor sluitingstijd. Er glipt nog net een klant naar binnen. Hoe vertelt u de klant dat de receptie/balie gesloten is? (1 pt)

 
 
 

7. Een collega heeft een klant ten onrechte een toezegging gedaan. U hebt de klant aan de telefoon. Wat zegt u? ( 1pt)

 
 
 

8. Hoe vaak mag een telefoon maximaal overgaan? (1 pt)

 
 
 

9. Een klant belt voor de derde keer deze ochtend. Wat denkt u dan? (1 pt)

 
 
 

10. Hoeveel procent van de klanten met een klacht vertelt dit aan de organisatie waar ze het product/dienst aangeschaft hebben? (1 pt)

 
 
 
 

Vraag 1 van 10