Klantvriendelijkheidstest detailhandel

Winkel klantvriendelijkheidstest

Klantgerichtheidstest B to B

Wilt u weten hoe klantvriendelijk u bent? Of wilt u weten hoe klantvriendelijk uw medewerkers zijn? Hieronder vindt u een korte test voor winkelmedewerkers. Met deze klantvriendelijkheidstest bepaalt u in 6 vragen hoe klantvriendelijk u bent. Geef antwoord op de vragen en u ontvangt direct de uitslag. De gegevens die u invult, verwerken wij niet (zie ons privacy statement).

De winkelklantvriendelijkheidstest

De pittige klantgerichtheidstest bestaat uit 6 multiplechoicevragen. U kunt in totaal 10 punten scoren. Vanaf 5 punten hebt u een voldoende. De uitslag van de test en enkele tips ontvangt u direct na het voltooien van de test. Succes!


1. U werkt in een kledingwinkel waar één kassa staat. Er staat een rij voor de kassa, omdat de kassa kapot is. Een collega is bezig het probleem met de kassa op te lossen. Wat doet u? (1 pt)

 
 
 

2. U staat in de winkel. Er zijn geen klanten aanwezig. Uw mobieltje gaat over. Wat doet u? (1 pt)

 
 
 

3. Een klant komt terug met een artikel, want het is kapot. De klant heeft geen bonnetje, maar u ziet wel dat het artikel uit jullie assortiment komt. Wat doet u? (1 pt)

 
 
 

4. De volgende punten doe ik altijd (meerdere antwoorden mogelijk – 5 pt):

 
 
 
 
 
 
 
 

5. Een klant heeft zojuist een product bij u gekocht en afgerekend. Wat doet u? (1 pt)

 
 
 

6. Het is niet zo druk in de winkel. Er zijn nog wat klanten aan het rondneuzen. U staat met een collega bij de kassa. Wat is klantonvriendelijk? (1 pt)

 
 
 

Vraag 1 van 6