Ga naar de inhoud

De meest gemaakte fouten in e-mails

  fouten in e-mails

  De 6 meest gemaakte fouten in e-mails

  fouten in e-mails

  Gemiddelde leestijd: 2 minuten

  E-mails zijn een belangrijk communicatiemiddel in de zakelijke wereld, maar veel mensen maken fouten die de effectiviteit van hun e-mails kunnen verminderen. Hier zijn enkele veelgemaakte fouten die je kunt vermijden:

  1. Onduidelijke onderwerpregel: Veel mensen schrijven onduidelijke onderwerpregels in hun e-mails, waardoor de ontvanger niet weet waar het over gaat. Dit kan leiden tot onnodige verwarring en vertraging. Maak het duidelijk in de onderwerpregel waar je e-mail over gaat.
  2. Slechte grammatica en spelling: Een e-mail met slechte grammatica en spelling kan onprofessioneel overkomen. Dit kan leiden tot een slechte indruk bij de ontvanger. Controleer je e-mails altijd op grammatica en spelling voordat je ze verzendt.
  3. Te veel informatie: Een e-mail met te veel informatie kan overweldigend zijn voor de ontvanger. Dit kan leiden tot verwarring en het onvermogen om de belangrijkste punten te begrijpen. Geef alleen de informatie die relevant is voor het onderwerp en houdt het kort en bondig.
  4. Ongepaste toon: E-mails kunnen gemakkelijk de verkeerde toon hebben, vooral als je emotioneel bent. Dit kan leiden tot een slechte relatie met de ontvanger. Houd je toon professioneel en beleefd, ongeacht hoe je je voelt.
  5. Vergeten bijlagen of links: Een van de grootste fouten die mensen maken is vergeten bijlagen of links te verzenden die belangrijk zijn voor de e-mail. Dit kan leiden tot vertraging en onnodige communicatie. Controleer altijd of je alle benodigde bijlagen en links hebt toegevoegd voordat je de e-mail verzendt.
  6. Verzenden naar de verkeerde persoon: Een e-mail naar de verkeerde persoon kan leiden tot een aantal problemen. Dit kan leiden tot onnodige stress en een slechte relatie met de ontvanger. Controleer altijd of je je e-mails naar de juiste personen verzendt voordat je op verzenden drukt.

  Zorg voor een duidelijke structuur

  Niet iedereen leest en begrijpt je e-mails altijd even goed. Dat komt omdat mensen tegenwoordig teksten scannen in plaats van ze te lezen. Door op dit gedrag in te spelen, zorg je ervoor dat je e-mails wel goed gelezen en begrepen worden. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat het je minder tijd kost? En … lees verder

  Online training klantgerichte e-mails schrijven

  Schrijf zakelijke e-mails die gelezen worden

  Schrijf je in voor de online training Klantgerichte e-mails schrijven. Je leert daarin hoe je heldere en goed gestructureerde zakelijke e-mails schrijft. De training is praktijkgericht en bevat veel tips.

  Nog meer artikelen over klantgericht schrijven: