Ga naar de inhoud

Stilte opvullen aan de telefoon

  Wat kun je doen als je een stilte wilt opvullen aan de telefoon?

  stilte opvullen aan de telefoon

  Gemiddelde leestijd: 2 minuten

  Stiltes aan de telefoon kunnen soms ongemakkelijk zijn, vooral als je niet weet hoe je ze het beste kunt opvullen. Hier is een aantal tips die je kunnen helpen om stiltes aan de telefoon te voorkomen of op te vullen:

  1. Vraag om verduidelijking. Als de andere persoon iets zegt wat je niet begrijpt, vraag dan om verduidelijking. Dit kan helpen om het gesprek weer op gang te brengen.
  2. Begin een nieuw onderwerp. Als het gesprek vastloopt, begin dan een nieuw onderwerp om het gesprek op gang te houden. Probeer iets te vinden waar je allebei enthousiast over bent.
  3. Stel een open vraag. Stel de persoon aan de andere kant van de lijn een vraag om het gesprek voort te zetten. Het kan gaan over iets wat je eerder hebt besproken, of over iets compleet anders.
  4. Maak een grapje. Een goed getimede grap kan de spanning doorbreken en het gesprek opvrolijken. Wees echter voorzichtig met humor, omdat het niet voor iedereen werkt.
  5. Laat stiltes toe. Soms is het prima om een stilte te laten vallen en te wachten tot de andere persoon weer begint te praten. Het kan zijn dat ze gewoon even moeten nadenken over wat ze willen zeggen.
  6. Vertel wat je aan het doen bent. Ga je iets opzoeken in de computer, vertel dan wat je aan het doen bent: “Ik ga uw gegevens erbij zoeken in het systeem”, “Ik ga even het gespreksverslag van de laatste keer dat u contact met ons had lezen”
  7. Stel voor om het gesprek later voort te zetten. Als je merkt dat het gesprek niet zo vlot verloopt, stel dan voor om het gesprek later voort te zetten wanneer jullie allebei meer tijd hebben.

  Het opvullen van stiltes aan de telefoon is niet altijd gemakkelijk, maar het kan helpen om het gesprek op gang te houden en te voorkomen dat het ongemakkelijk wordt. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en de andere persoon niet te overhaasten om te praten. Onthoud dat stiltes aan de telefoon normaal zijn en dat het niet altijd nodig is om ze op te vullen.

  Telefoonvaardigheden

  Als klanten, patiënten, cliënten of huurders telefonisch contact met je opnemen wil je een goede indruk op ze maken. Telefoneren lijkt zo makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Hoe hou je de leiding in het gesprek? Hoe neem je netjes op? Hoe verbind je door? En hoe zorg je ervoor dat een boze klant rustiger… lees verder

  Moment, ik verbind u door

  Lees alles over telefoneren. Over hoe je omgaat met inkomende en uitgaande telefoongesprekken. Maar ook of een wachtmuziekje handig is of niet, hoe je ‘nee’ zegt op een vriendelijke manier, etc. Een superpraktisch boek en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over telefoneren: