Ga naar de inhoud

Telefonie en de nieuwe generatie

  Telefonie en de nieuwe generatie

  De impact van millennials en generatie Z op telefonische communicatie

  Telefonie en de nieuwe generatie

  Gemiddelde leestijd: 2 minuten

  Telefonie en de nieuwe generatie, hoe kijken zij tegen de telefoon aan? In een tijd waarin technologie het communicatielandschap verandert, spelen Millennials (geboren 1980-1996) en generatie Z (geboren 1997-2012) een cruciale rol bij het vormgeven van de toekomst van telefonische communicatie. Deze generaties hebben unieke verwachtingen en voorkeuren die de traditionele opvattingen over telefonie veranderen. Laten we eens kijken naar hoe deze nieuwe generaties de telefonische communicatie beïnvloeden en vormgeven.

  1. Voorkeur voor Diverse Communicatiekanalen

  Millennials en Gen Z staan bekend om hun gebruik van diverse communicatiekanalen. Terwijl telefonie nog steeds relevant blijft, geven ze de voorkeur aan een breder scala aan mogelijkheden zoals messaging-apps, chat, sociale media en video calls voor hun dagelijkse interacties. (Bron: Pew Research Center – Teens, Social Media & Technology”)

  2. Authenticiteit en Directheid in Gesprekken

  Wanneer Millennials en Gen Z de telefoon oppakken, benadrukken ze vaak de behoefte aan authenticiteit en directheid. Ze waarderen oprechte, betekenisvolle gesprekken boven formele, geforceerde communicatie. Dit heeft invloed op de toon en stijl van je telefonische interacties. (Bron: Insights – “Introducing Generation Z)

  3. Flexibiliteit en Mobiliteit

  Met een sterke neiging naar flexibiliteit en mobiliteit verkiezen jongere generaties vaak mobiele telefoons boven vaste lijnen. Ze willen bereikbaar zijn waar ze ook zijn en vertrouwen op mobiele technologie om in contact te blijven met anderen. (Bron: Deloitte Global Millennial Survey)

  4. Voorkeur voor andere Communicatiemiddelen

  Snelle communicatie is een prioriteit voor Millennials en Gen Z. Ze hebben de neiging om telefoongesprekken te vermijden als een andere optie beschikbaar is, zoals messaging-apps, chat of e-mails in plaats van telefoongesprekken. (Bron: Salesforce – “State of the Connected Customer Report)

  5. Integratie van Visuele Elementen

  Met de opkomst van visuele media integreren jongere generaties meer visuele elementen in hun communicatie. Dit kan invloed hebben op de voorkeur voor video calls boven traditionele telefoongesprekken, waardoor een meer visuele en interactieve communicatie ontstaat. (Bron: Forbes – “Here Is How Gen Z Is Changing The Way We Communicate)

  Veranderende Communicatievoorkeuren

  Millennials en Gen Z brengen een verschuiving teweeg in hoe we telefonische communicatie ervaren en benaderen. Terwijl deze generaties een breed scala aan communicatiemogelijkheden omarmen, blijft telefonie een belangrijk maar evoluerend onderdeel van hun interacties.

  Deze generaties zetten de normen voor moderne communicatie. Hun voorkeuren zullen ongetwijfeld de richting van toekomstige telefonische communicatie beïnvloeden. De sleutel tot effectieve communicatie in deze evoluerende landschappen is het begrijpen en aanpassen aan de verwachtingen van deze nieuwe generaties.

  Telefoonvaardigheden

  Als klanten, patiënten, cliënten of huurders telefonisch contact met je opnemen wil je een goede indruk op ze maken. Telefoneren lijkt zo makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Hoe hou je de leiding in het gesprek? Hoe neem je netjes op? Hoe verbind je door? En hoe zorg je ervoor dat een boze klant rustiger… lees verder

  Moment, ik verbind u door

  Lees alles over telefoneren. Over hoe je omgaat met inkomende en uitgaande telefoongesprekken. Maar ook of een wachtmuziekje handig is of niet, hoe je ‘nee’ zegt op een vriendelijke manier, etc. Een superpraktisch boek en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over telefoneren: