Ga naar de inhoud

Tot wanneer mag je iemand Gelukkig Nieuwjaar wensen?

  iemand gelukkig nieuwjaar wensen

  Iemand Gelukkig Nieuwjaar wensen aan de telefoon? Tot wanneer mag je dat doen?

  Gemiddelde leestijd: 1 minuut

  iemand gelukkig nieuwjaar wensen

  Aan het begin van het jaar is het elk jaar weer de vraag. Tot wanneer mag je iemand Gelukkig Nieuwjaar wensen aan de telefoon? Is dat tot een bepaalde datum of tot een bepaald aantal weken na 1 januari of heeft het iets met Driekoningen te maken? Is daar misschien een regel voor?
  Ja, die is er en het heeft meer dan alleen met Driekoningen te maken.

  Driekoningen

  Er zijn dus regels, als het gaat om het iemand toewensen van gelukkig nieuwjaar. De hoofdregel is dat je tot 6 januari (Driekoningen) iemand gelukkig nieuwjaar mag wensen.

  Dat zou betekenen dat je 5 dagen lang iemand de beste wensen mag wensen. Privé is dat nog wel te doen, maar in een zakelijke omgeving is dat een te korte tijd. Veel nieuwjaarsrecepties vinden later plaats. En relaties aan de telefoon spreek je vaak ook niet allemaal voor 6 januari. Dus is er nog een aanvullende regel.

  Derde week van januari

  Die regel is dat je tot en met de derde week van het jaar iemand nog de beste wensen mag overbrengen. Dat geldt zowel als je iemand in levende lijve spreekt, maar ook aan de telefoon. Na de derde week, ben je ervan verlost 🙂 en is het weer business as usual.

  Telefoonvaardigheden

  Als klanten, patiënten, cliënten of huurders telefonisch contact met je opnemen wil je een goede indruk op ze maken. Telefoneren lijkt zo makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Hoe hou je de leiding in het gesprek? Hoe neem je netjes op? Hoe verbind je door? En hoe zorg je ervoor dat een boze klant rustiger… lees verder

  Moment, ik verbind u door

  Lees alles over telefoneren. Over hoe je omgaat met inkomende en uitgaande telefoongesprekken. Maar ook of een wachtmuziekje handig is of niet, hoe je ‘nee’ zegt op een vriendelijke manier, etc. Een superpraktisch boek en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over telefoneren: