Ga naar de inhoud

Wel of geen emoticons gebruiken in chatgesprekken?

  Is het verstandig om emoticons te gebruiken in live chat?

  emoticons gebruiken in chatgesprekken

  Gemiddelde leestijd: 1 minuut

  Emoticons zijn kleine pictogrammen die emoties uitdrukken en veel gebruikt worden in chatgesprekken. Ze kunnen helpen om de juiste emoties over te brengen en het gesprek persoonlijker te maken. Maar het gebruik van emoticons in zakelijke chatgesprekken kan zowel voordelen als nadelen hebben.

  Voordelen van emoticons

  Voordelen van het gebruik van emoticons zijn onder andere dat ze kunnen helpen om de juiste toon en emoties over te brengen in een bericht. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van misverstanden en verkeerde interpretaties van het geschreven woord. Daarnaast kunnen emoticons ook helpen bij het opbouwen van een persoonlijke band met collega’s of klanten.

  Nadelen van emoticons

  Aan de andere kant kunnen emoticons ook nadelen hebben in zakelijke chatgesprekken. Het overmatig gebruik van emoticons kan onprofessioneel overkomen en kan afbreuk doen aan de zakelijke aard van het gesprek. Bovendien kan het gebruik van emoticons ook cultuurafhankelijk zijn en verschillende betekenissen hebben in verschillende culturen.

  Conclusie

  Het gebruik van emoticons in zakelijke chatgesprekken hangt af van de context en de relatie tussen de deelnemers. In sommige gevallen kunnen emoticons de communicatie versterken en in andere gevallen kunnen ze de communicatie belemmeren. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden en te gebruiken waar nodig en passend is.

  Goed met je klanten chatten is belangrijk

  Chatten met klanten is erg belangrijk. Het zorgt voor een hogere conversie. Chatten lijkt makkelijk, maar is het niet. Er zijn nogal wat valkuilen. Chat is interactief, maar het afbreukrisico is hoog. Als je niet op de juiste manier chat, loop je het risico dat… lees verder

  online training klantgericht chatten

  Vragen? Start de training!

  Schrijf je in voor de online training Live Chat en leer doelgericht en professioneel chatten. Het is een superpraktische training met heel veel tips. Je ontvangt daarbij het e-book ‘Vragen? Start de chat!’ gratis.

  Nog meer artikelen over chatten: