Ga naar de inhoud

Wat doe je als iemand te amicaal is in een zakelijk telefoongesprek?

  Tips voor als iemand te amicaal is in een zakelijk telefoongesprek

  amicaal in telefoongesprek

  Gemiddelde leestijd: 2 minuten

  Wanneer je een zakelijk telefoongesprek voert, is het belangrijk om professioneel te blijven en de juiste toon te behouden. Als de persoon aan de andere kant van de lijn te amicaal wordt, kan dit het gesprek verstoren en de zakelijke relatie in gevaar brengen. Hier zijn enkele tips over wat te doen als iemand te amicaal is in een zakelijk telefoongesprek:

  1. Blijf professioneel. Het is belangrijk om professioneel te blijven en de andere persoon eraan te herinneren dat het een zakelijk gesprek is. Gebruik een formele toon en vermijd informele taal of grappen.
  2. Richt het gesprek opnieuw op de zakelijke kant. Als de persoon aan de andere kant te veel persoonlijke informatie deelt, breng het gesprek dan opnieuw terug naar het zakelijke onderwerp en stuur het gesprek in de goede richting.
  3. Benadruk de urgentie. Benadruk de urgentie van het gesprek en de noodzaak om snel tot een beslissing te komen. Dit kan helpen om de andere persoon terug te brengen naar een zakelijke toon.
  4. Spreek de persoon aan op het gedrag. Als de persoon blijft doorgaan met ongepast gedrag, spreek hem of haar er dan op aan en leg uit waarom dit niet passend is in het zakelijke gesprek. Wees hierbij wel respectvol en vriendelijk.
  5. Laat het gaan. Als de andere persoon blijft doorgaan met een te amicale toon, overweeg dan om het gesprek te beëindigen en het op een later tijdstip opnieuw te proberen. Soms is het beter om het gesprek te beëindigen dan om je ongemakkelijk te voelen.

  Als iemand te amicaal is in een zakelijk telefoongesprek, is het belangrijk om professioneel te blijven en de focus te leggen op het onderwerp van het gesprek. Door grenzen te stellen en duidelijk te maken dat het een zakelijk gesprek is, kun je de andere persoon terugbrengen naar een zakelijke mindset en voorkomen dat het gesprek ongemakkelijk wordt.

  Telefoonvaardigheden

  Als klanten, patiënten, cliënten of huurders telefonisch contact met je opnemen wil je een goede indruk op ze maken. Telefoneren lijkt zo makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Hoe hou je de leiding in het gesprek? Hoe neem je netjes op? Hoe verbind je door? En hoe zorg je ervoor dat een boze klant rustiger… lees verder

  Moment, ik verbind u door

  Lees alles over telefoneren. Over hoe je omgaat met inkomende en uitgaande telefoongesprekken. Maar ook of een wachtmuziekje handig is of niet, hoe je ‘nee’ zegt op een vriendelijke manier, etc. Een superpraktisch boek en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over telefoneren: