Ga naar de inhoud

Terugbellen bij telefonische acquisitie

  Terugbellen bij telefonische acquisitie

  Gemiddelde leestijd: 2 minuten

  Wij verzorgen nogal wat trainingen op het gebied van telefonische acquisitie. Onze aanpak is anders dat wat de meeste gewend zijn. We moeten dan ook regelmatig aangeleerd gedrag afleren en nieuw gedrag aanleren. Dat is niet altijd gemakkelijk voor de deelnemers.

  Naast gedrag afleren, zien we ook dat dezelfde vragen regelmatig terugkomen. Zo willen veel deelnemers weten of je een voicemail inspreekt en of je een prospect laat terugbellen. Terugbellen bij telefonische acquisitie: wel of niet doen? We geven je graag antwoord op deze vraag.

  Voicemail: wel of niet inspreken

  Als je koud belt, dan krijg je geregeld met voicemails te maken. De vraag is of je deze inspreekt. De achterliggende vragen zijn: waarom zou je de voicemail inspreken? En als je het zou doen, wat ga je dan inspreken? Laten we ons eens verplaatsen in de schoenen van de prospect.

  Die ontvangt een voicemailbericht van een volstrekt onbekende. Misschien vraagt die onbekende om terug te bellen. Zou je dat doen? Wij denken van niet.

  Laten we dan weer terug gaan naar jouw positie. Je hebt een bericht ingesproken en de prospect belt niet terug. Wat ga je dan doen? En wat gebeurt er als de prospect wel terugbelt? Ben je daarop voorbereid? Kortom een voicemail inspreken geeft een hoop problemen.

  Daarom is het beter geen bericht achter te laten. De kans dat iemand terugbelt is nihil (hoe goed je bericht ook is) en als iemand terugbelt, dan word je overvallen. Weet je trouwens hoelang je een prospect najaagt bij telefonische acquisitie?

  Prospect wel of niet laten terugbellen

  Soms tref je een collega van degene die je wilt spreken en dan krijg je de vraag of je prospect je terug moet bellen. Doe dat niet. Dat geeft dezelfde problemen als hierboven genoemd. Daarnaast loop je het risico dat de prospect belt op het moment dat je er niet bent.

  Het is als koude beller belangrijk dat je altijd aan de bal blijft. Hou het initiatief bij jezelf, zodat je controle over het proces houdt. Wij hopen dat we zo een beetje je vragen over het wel of niet terugbellen bij telefonische acquisitie hebben beantwoord.

  Telefonische acquisitie is een vak

  Telefonische acquisitie wordt door menigeen als moeilijk en niet leuk gezien. Het is ook niet iets wat je zomaar doet. Als je precies weet wat je wel en niet moet doen, is koud bellen een stuk gemakkelijker en leuker. lees verder

  Van koud bellen naar een warm bad

  Van koud bellen naar een warm bad

  Het complete boek over bijna alle aspecten van telefonische acquisitie. In dit boek onthullen we de geheimen achter een succesvol acquisitiegesprek. Superpraktisch en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over acquisitie: