Ga naar de inhoud

Terugbelverzoek als template aanmaken in Gmail

  Zo maak je een terugbelverzoek als template in Gmail

  Terugbelverzoek template aanmaken in Gmail

  Gemiddelde leestijd: 1 minuut

  Gebruik je Gmail als middel om e-mails te schrijven en te versturen binnen je organisatie? En neem je wel eens de telefoon op? Dan komt het vast wel eens voor dat je een terugbelverzoek hebt voor een collega.

  Niets is dan gemakkelijker om deze per e-mail naar de collega te sturen die zou moeten terugbellen. Hoe zorg je ervoor dat je niets vergeet te vragen en noteren, zodat je collega alle gegevens bij de hand heeft als hij terug gaat bellen? Juist, dan gebruik je een sjabloon of template: een terugbelverzoek template aanmaken in Gmail

  Stap 1. Open Gmail en ga naar Instellingen.

  Stap 2. Klik op Alle instellingen bekijken.

  Stap 3. Klik op Geavanceerd.

  Stap 4. Vink bij Inschakelen bij Template aan.

  Stap 5. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

  Stap 6. Klik op Opstellen.

  Stap 7. Vul de tekst van de e-mail in (ook de onderwerpregel).

  Stap 8. Klik op de drie puntjes, rechts onderin en kies voor Templates.

  Stap 9. Sla de template als nieuwe template op.

  Stap 10. Geef de template een naam.

  Stap 11. Je vindt de template terugbelverzoek in Gmail terug in het mapje Concepten. Klik erop en je kunt je terugbelnotitie invullen.

  Telefoonvaardigheden

  Als klanten, patiënten, cliënten of huurders telefonisch contact met je opnemen wil je een goede indruk op ze maken. Telefoneren lijkt zo makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Hoe hou je de leiding in het gesprek? Hoe neem je netjes op? Hoe verbind je door? En hoe zorg je ervoor dat een boze klant rustiger… lees verder

  Moment, ik verbind u door

  Lees alles over telefoneren. Over hoe je omgaat met inkomende en uitgaande telefoongesprekken. Maar ook of een wachtmuziekje handig is of niet, hoe je ‘nee’ zegt op een vriendelijke manier, etc. Een superpraktisch boek en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over telefoneren: