Ga naar de inhoud

Van telefoon doorschakelen tot anoniem bellen

  Je telefoon doorschakelen en anoniem bellen, zo doe je dat

  telefoon doorschakelen

  Gemiddelde leestijd: 2 minuten

  Met je telefoon kun je veel meer dan alleen bellen. Als je bijvoorbeeld een bepaalde code plaatst voorafgaand aan het telefoonnummer, dan kun je anoniem bellen. Bij inkomende gesprekken kun je, door een bepaalde code te gebruiken, ervoor zorgen dat het telefoongesprek doorgeschakeld wordt naar een ander nummer. Dit geldt zowel voor vaste als voor mobiele telefoons.

  Anoniem bellen

  Bij de meeste vaste en mobiele telefoons staat het weergeven van het telefoonnummer standaard aan. Alleen bij geheime nummers kun je, bij een uitgaand telefoongesprek, het nummer niet zien. Dus als je uitgaand belt, dan kan de ander jouw telefoonnummer zien. Toch is er een manier om je telefoonnummer eenmalig te maskeren. Dat werkt als volgt.

  Bel je vanaf een vast toestel? Dan toets je eerst *31* in en daarna het telefoonnummer dat je wilt bellen.

  Bel je vanaf een mobiel toestel? Dan toets je eerst #31# in en daarna het telefoonnummer dat je wilt bellen.

  Doorschakelen

  Je kunt ook je telefoon laten doorschakelen naar een ander nummer. Dat doe je bijvoorbeeld als je je vaste telefoon naar je mobiel wilt laten overgaan, of je wilt je mobiele telefoon naar een collega laten overgaan. Er zijn drie mogelijkheden voor het doorschakelen.

  Direct doorschakelen
  Als je alle gesprekken direct wilt doorschakelen op een vaste telefoon, dan toets je *21* en het telefoonnummer waarnaartoe je het gesprek wilt doorschakelen en je sluit af met een #. Als je een kiestoon hoort, dan is het gelukt. Je gesprekken worden meteen doorgeschakeld naar het andere nummer. Om deze mogelijkheid uit te schakelen toets je alleen #21# in en wacht je op de kiestoon.

  Bij een mobiele telefoon toets je **21* telefoonnummer en # in. Je heft het op met ##21#. En de status opvragen doe je met *#21#

  Vertraagd doorschakelen
  Je kunt ook je telefoon na 5 keer overgaan laten doorschakelen naar een ander nummer. Daarvoor gebruik je *61* en het telefoonnummer waarnaartoe je het gesprek wilt doorschakelen en je sluit af met een #. Als je een kiestoon hoort, dan is het gelukt.

  Om deze mogelijkheid uit te schakelen toets je alleen #61# in en wacht je op de kiestoon.

  Doorschakelen bij ‘in gesprek’
  Stel je bent ‘in gesprek’ en je wilt dat je telefoon in dat geval automatisch doorschakelt naar een ander nummer. Dan gebruik je daar *67* en het telefoonnummer waarnaartoe je het gesprek wilt doorschakelen en je sluit af met een #. Als je een kiestoon hoort, dan is het gelukt.

  Om deze mogelijkheid uit te schakelen toets je alleen #67# in en wacht je op de kiestoon.

  Telefoonvaardigheden

  Als klanten, patiënten, cliënten of huurders telefonisch contact met je opnemen wil je een goede indruk op ze maken. Telefoneren lijkt zo makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Hoe hou je de leiding in het gesprek? Hoe neem je netjes op? Hoe verbind je door? En hoe zorg je ervoor dat een boze klant rustiger… lees verder

  Moment, ik verbind u door

  Lees alles over telefoneren. Over hoe je omgaat met inkomende en uitgaande telefoongesprekken. Maar ook of een wachtmuziekje handig is of niet, hoe je ‘nee’ zegt op een vriendelijke manier, etc. Een superpraktisch boek en boordevol tips.

  Nog meer artikelen over telefoneren: